GYIK - Gyakori kérdések

Kik jelentkezhetnek?

Négyfős csapatokat várunk, 10. és 11. évfolyamos diákokból. Nem muszáj osztálytársaknak lennetek, verbuválódhattok akár négy különböző osztályból is, a lényeg, hogy egy iskolába járjatok! Felkészítő tanárra mindenképpen szükségetek van, vonjátok be a legjobb fej és legkreatívabb tanárotokat. ☺

Hány forduló a verseny?

Három forduló csak interneten zajlik. A feladatok olyanok, amelyek megoldásait fel tudjátok majd tölteni a weblapra. A negyedik forduló a Nemzeti Színházban zajlik, izgalmas programokkal, díszletekkel.

Kikből áll a zsűri? Hogyan döntenek?

A zsűri tagjai a Nemzeti Színházhoz kötődnek, akik nagyon lelkesen várják a feladatmegoldásaitokat. Pontozni az internetes feladataitokat a kreativitás és a tartalom alapján egyaránt fogják. Fontos, hogy a feladatokat tartalmilag pontosan, és nagyon szellemesen, izgalmasan, ha lehet, humorosan oldjátok meg!

Mik a nyeremények?

Az I. – II.- III. helyezett csapat tagjai és felkészítő tanára értékes nyereményeket kaphatnak. A győztes csapat részt vehet a jövő évi vetélkedő feladatainak kidolgozásában és értékelésében, a csapat iskolájába pedig a Nemzeti Színház egy napra „kitelepül”. Viszünk jelmezeket, tartunk magyarórát, énekórát, művészettörténet órát, bemutatjuk, hogy zajlik egy színházi próba, kihívjuk focimeccsre az iskola csapatát, bemutatjuk, hogyan készül egy színházi smink és a többi, és a többi. A nap programját a győztes csapattal és az iskola vezetésével közösen állítjuk össze.