II. forduló

Beadási határidő 2015. március 1., vasárnap, éjfél.

  1. Készítsétek el egy, a Nemzeti Színház életében jelentős szerepet betöltött - már nem élő - művész (színész, rendező vagy más művész) "rajongói" facebook oldalát! Töltsétek fel az oldalt adatokkal, képekkel, kreatív és érdekes posztokkal!

     
    Figyelem: ha két vagy több csapat azonos személy facebook oldalát készíti el, akkor csak az elsőként regisztrált csapatét fogadjuk el. Tehát ebben a feladatban a gyorsaság is számíthat! A posztok száma ne haladja meg a húszat, a képek száma a tizenötöt!

    Az oldal linkjét töltsétek fel a http://www.nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/2-fordulo oldalra! Az oldalnak legkésőbb a feltöltés után azonnal teljesen publikusnak kell lennie! A beadási határidő után az oldalt módosítani nem lehet, ennek a szabálynak a megszegése esetén erre a feladatra 0 pontot adunk.

    A feladatra adható maximális pontszám: 50 pont.
    Ebből:
    Az oldalon szereplő posztok szellemessége, kreativitása: 30 pont
    Az oldalon szereplő adatok fontossága és pontossága: 20 pont

  2. Készítsetek videóinterjúkból legalább 8, de legfeljebb 10 perces összeállítást a környezetetekben élők Nemzeti Színházzal kapcsolatos élményeiről!

     
    A videóban különböző korú családtagok, barátok, ismerősök szólaljanak meg, akik érdekes, izgalmas, szép, szomorú stb. élményeket mesélnek a Nemzeti különböző korszakaiból! Ügyeljetek arra, hogy a videó ízlésesen vágott, szerkesztett legyen! Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy ha zenét használtok, akkor az azok jogtiszta felhasználásával kapcsolatos kérdéseknek alaposan nézzetek utána!

    A kész videót tegyétek közzé a youtube.com oldalon és a linkjét töltsétek fel a http://www.nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/2-fordulo oldalra!

    A feladatra adható maximális pontszám: 50 pont.
    Ebből:
    A videó tartalmi sokrétűsége, szellemessége, kreativitása: 30 pont
    A videó technikai megvalósítása (vágás, feliratok, zenei aláfestés, stb): 15 pont
    A videó hosszúsága: 5 pont

  3. Állítsátok össze a Nemzeti Színház 2015/16-os évadának új bemutatóiról szóló tervet, melynek során elsősorban az évad (2015. szeptember 15.-2016. június 15.) során majdan bekövetkező irodalom- és/vagy színháztörténeti évfordulókat veszitek figyelembe!

     
    Nyolc bemutatót tervezzetek! Ügyeljetek arra, hogy az évadtervben klasszikus és kortárs mű, magyar és külföldi szerző, vígjáték és tragédia, gyerekdarab és felnőtteknek szóló előadás (ezen előbbieket a feladat értékelése szempontjából kategóriáknak nevezzük) egyaránt legyen! Az egyes színművek főbb szerepeit is osszátok ki a Nemzeti jelenlegi társulatának tagjai között! Érveljetek az évad tervezett programja mellett! A teljes szöveg legalább 5700, de legfeljebb 5800 karakteres legyen!

    A kész dokumentumot Word formátumban töltsétek fel a http://www.nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/2-fordulo oldalra!

    A feladatra adható maximális pontszám: 50 pont.
    Ebből:
    Az évadterv során figyelembe vett évfordulók és kategóriák pontossága: 15 pont
    Az évadterv sokszínűsége, izgalmassága: 20 pont
    A szerepkiosztások: 10 pont
    A dokumentum karakterszám pontossága: 5 pont