III. forduló

Beadási határidő 2015. április 1., szerda, éjfél.

 1. Válasszatok az alábbi három színész közül egyet és készítsetek egy, az életét és munkásságát bemutató posztert, amelyet egy kiállításon lehetne bemutatni! A színészek: Bubik István, Garas Dezső, Sinkovits Imre.

   
  A poszter mérete A1-es legyen, szerepeljenek rajta fotók, grafikák, évszámok, infógrafikák stb. A posztert készíthetitek "kézzel" (ragasztás, rajzolás, festés stb.) és informatikai eszközökkel egyaránt, de mindenképpen jpg formátumban töltsétek fel a http://www.nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldalra!

  A feladatra adható maximális pontszám: 50 pont.
  Ebből:
  A poszter szellemessége, kreativitása: 20 pont
  A poszteren szereplő adatok fontossága és pontossága: 25 pont
  A méret és a formátum helyessége: 5 pont

 2. A színház történetének ismeretében tegyetek javaslatot arra, hogy melyik napot választanátok ki a "Nemzeti Színház Napjának"!

   
  Érveljetek a választásotok mellett legalább 2800, de legfeljebb 3000 karakteres szövegben, amely tartalmazzon legfeljebb 5 db fotót vagy ábrát is! A dokumentumot pdf formátumban töltsétek fel a http://www.nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldalra!

  A feladatra adható maximális pontszám: 50 pont.
  Ebből:
  A szöveg és a képek, ábrák tartalmi sokrétűsége, szellemessége, kreativitása: 40 pont
  A szöveg hosszúsága, a képek, ábrák száma, a helyesírás: 10 pont

 3. Készítsetek egy „televíziós híradó-tudósítást” a Nemzeti Színház valamelyik éppen futó előadásáról!

   
  A videó hosszának nagyjából 30 %-a legyen felkonferálás, nagyjából 70 % maga a tudósítás. A videó hosszúsága 1 perc és másfél perc (90 másodperc) között legyen! A tudósítás témája lehet kitalált vagy valós történés is, amely az adott előadás kapcsán megtörtént vagy megtörténhetett volna, és amely közérdeklődésre tart számot. A videót a youtube-ra, a linkjét pedig a http://www.nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldalra töltsétek fel!

  A feladatra adható maximális pontszám: 50 pont.
  Ebből:
  A tudósítás témájának tartalma, szellemessége, kreativitása: 30 pont
  A videó technikai megvalósítása: 15 pont
  A videó hosszúsága, a feliratok helyesírása: 5 pont