III. forduló

A harmadik forduló feladatait
2016. április 25-én, hétfőn, 8.00
-kor tesszük közzé.

Beadási határidő 2016. május 22., vasárnap, éjfél.

  1. Válasszatok ki egy Csongor és Tünde előadást az ősbemutatótól napjainkig és készítsetek hozzá plakátot.

     
    Vegyétek figyelembe a plakát műfajának sajátosságait! A plakát számítógépes szoftverrel készüljön, mérete A2-es legyen! A kész plakátot jpg formátumban töltsétek fel a http://nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldal megfelelő helyére!

    Pontozás:

    • a plakát kreativitása: 40 pont
    • a formai előírások betartása: 5 pont
    • helyesírás: 5 pont
  2. Találjatok egy híres magyar képzőművészt, akit felkérnétek egy általatok kiadandó Csongor és Tünde könyv illusztrációinak elkészítésére.

     
    Válasszátok ki a művész három képét, készítsetek belőle prezentációt és maximum egy perces hangalámondásban indokoljátok választásotokat. Használjátok a prezi formátumot és töltsétek fel a http://nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldal megfelelő helyére töltsétek fel!

    Pontozás:

    • a dokumentum tartalma, stílusa: 40 pont
    • a formai előírások betartása: 5 pont
    • érthetőség: 5 pont
     
  3. Készítsetek egy, legfeljebb két perc (120 másodperc) hosszúságú videófelhívást, amelyben egy készülő a Csongor és Tünde film castingjára hívjátok fel a figyelmet!

     
    Bátorítsátok a filmet megtekintőket, hogy érdemes eljönniük a szereplőválogatásra! Érveljetek amellett, hogy miért lesz nagy siker, miért lesz érdemes szerepelni benne! A filmben mind a négy csapattag szerepeljen, de másokkal is bátran kiegészíthetitek a szereplők listáját! A film alatt szerepelhet aláfestő zene, de ügyeljetek azok jogtisztaságára! A filmet töltsétek fel a youtube-ra, majd a linket másoljátok be a http://nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldal megfelelő helyére!

    Pontozás:

    • a film szellemessége, kreativitása, ötletessége: 40 pont
    • a formai előírások betartása és helyesírás (ha van felirat): 10 pont