III. forduló

A harmadik forduló feladatait
2016. április 25-én, hétfőn, 8.00
-kor tesszük közzé.

Beadási határidő 2016. május 22., vasárnap, éjfél.

 1. Válasszatok ki egy Csongor és Tünde előadást az ősbemutatótól napjainkig és készítsetek hozzá plakátot.

   
  Vegyétek figyelembe a plakát műfajának sajátosságait! A plakát számítógépes szoftverrel készüljön, mérete A2-es legyen! A kész plakátot jpg formátumban töltsétek fel a http://nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldal megfelelő helyére!

  Pontozás:

  • a plakát kreativitása: 40 pont
  • a formai előírások betartása: 5 pont
  • helyesírás: 5 pont
 2. Találjatok egy híres magyar képzőművészt, akit felkérnétek egy általatok kiadandó Csongor és Tünde könyv illusztrációinak elkészítésére.

   
  Válasszátok ki a művész három képét, készítsetek belőle prezentációt és maximum egy perces hangalámondásban indokoljátok választásotokat. Használjátok a prezi formátumot és töltsétek fel a http://nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldal megfelelő helyére töltsétek fel!

  Pontozás:

  • a dokumentum tartalma, stílusa: 40 pont
  • a formai előírások betartása: 5 pont
  • érthetőség: 5 pont
   
 3. Készítsetek egy, legfeljebb két perc (120 másodperc) hosszúságú videófelhívást, amelyben egy készülő a Csongor és Tünde film castingjára hívjátok fel a figyelmet!

   
  Bátorítsátok a filmet megtekintőket, hogy érdemes eljönniük a szereplőválogatásra! Érveljetek amellett, hogy miért lesz nagy siker, miért lesz érdemes szerepelni benne! A filmben mind a négy csapattag szerepeljen, de másokkal is bátran kiegészíthetitek a szereplők listáját! A film alatt szerepelhet aláfestő zene, de ügyeljetek azok jogtisztaságára! A filmet töltsétek fel a youtube-ra, majd a linket másoljátok be a http://nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/3-fordulo oldal megfelelő helyére!

  Pontozás:

  • a film szellemessége, kreativitása, ötletessége: 40 pont
  • a formai előírások betartása és helyesírás (ha van felirat): 10 pont