Versenykiírás 2016

Ugyan a vetélkedőt 10-11-edikes csapatoknak hirdettük meg, de a 13 évfolyamos iskolák, osztályok esetében elfogadunk 12-ikes csapatokat is! Hajrá!

Kedves tizedikes és tizenegyedikes diákok!

A Nemzeti Színház a saját történetét feldolgozó színháztörténeti vetélkedőt hirdet számotokra!

Négyfős csapatok jelentkezését várjuk, akik készek arra, hogy kreativitásukat és kutatóképességüket egyaránt csatasorba állítsák – nem akármilyen nyereményekért!

A verseny négyfordulós, ebből az első három kizárólag az interneten zajlik, a döntő pedig – a legjobb négy csapat részvételével – a Nemzeti Színházban egy nagyszerű program keretében!

Olvassátok el a részletes versenykiírást, keressetek egy kiváló felkészítő tanárt, töltsétek fel az adataitokat és már készen is vagytok az első fordulóra!

A vetélkedőre történő jelentkezés határideje 2016. február 28. éjfél.

Várunk Benneteket!


 

Esemény Időpont
a verseny meghirdetése február 1., hétfő
jelentkezési határidő február 28., vasárnap, éjfél
az első feladat közzététele február 29., hétfő, 8.00
az első feladat beadása március 20., vasárnap, éjfél
a második feladat közzététele március 21., hétfő, 8.00
az első feladat értékelésének közzététele április 11., hétfő, 8.00
a második feladat beadása április 24., vasárnap, éjfél
a harmadik feladat közzététele április 25., hétfő, 8.00
a második feladat értékelésének közzététele május 16., hétfő, 8.00
a harmadik feladat beadása május 22., vasárnap, éjfél
a harmadik feladat értékelésének közzététele május 27., péntek, 8.00
a döntőbe jutott csapatok kihirdetése május 27., péntek, 12.00
döntő (Nemzeti Színház) június 4., szombat 10.00

 

Versenykiírás

 1. A Nemzeti Színház történetéről szóló vetélkedőt a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. szervezi és bonyolítja, a versennyel kapcsolatos minden döntést a Nemzeti Színház hoz meg.
 2. A versenyen kizárólag négyfős csapatok indulhatnak. A csapatok minden tagjának 10. vagy 11. osztályos, köznevelési intézettel diák jogviszonyban álló személynek kell lennie. A csapat tagjai érkezhetnek különböző osztályokból, évfolyamokból, de mindenképpen egy iskolában kell tanulniuk.
 3. Egy csapat nevezésének feltétele, hogy kitöltse az internetes nevezési lapot, megadja az ott szereplő minden szükséges adatot. Az adatok valódiságáért a nevezők vállalják a felelősséget.
 4. A verseny három online fordulóból áll. Az online fordulók feladatait a Nemzeti Színház teszi közzé, megadva a feladatok beadási határidejét. A feladatok határidőn túl történő beadása nem lehetséges.
 5. Minden feladat értékelése után közzétesszük a csapatok aktuális sorrendjét.
 6. A harmadik feladat értékelése után az első négy helyen álló csapat kerül a döntőbe. Az esetleges pontegyenlőség esetén a zsűri dönt az első négy helyezettről, döntését írásban indokolja.
 7. A feladatok pontozását a feladatok kiírásával együtt tesszük közzé, a pontozást a zsűri végzi, döntései ellen fellebbezésre nincs mód.
 8. A csapatok nevezésükkor vállalják, hogy amennyiben a döntőbe kerülnek, a Nemzeti Színházba utazásuk és hazaútjuk költségeit viselik. A döntő során felmerülő minden egyéb költséget (étkezés, díjak, stb.) a Nemzeti Színház vállal.
 9. A döntő során a feladatokat helyben kapják meg a csapatok. A feladatok megoldása során semmilyen segédeszközt, így internetet sem használhatnak. A döntő mintegy két óra hosszúságú.
 10. A döntőben zsűri pontoz, döntése ellen fellebbezni nem lehet.
 11. A verseny díjai:
  1. a IV. helyezett csapat: a csapat tagjai és felkészítő tanára számára egy-egy, a Nemzeti Színház négy tetszőleges előadására beváltható kétfős bérlet;

  2. a III. helyezett csapat: a csapat tagjai és felkészítő tanára számára fejenként 20.000 ft-os könyvutalvány és egy-egy, a Nemzeti Színház négy tetszőleges előadására beváltható kétfős bérlet;

  3. a II. helyezett csapat: a csapat tagjai és felkészítő tanára számára fejenként 30.000 ft-os könyvutalvány és egy-egy, a Nemzeti Színház négy tetszőleges előadására beváltható kétfős bérlet;

  4. az I. helyezett csapat: a csapat tagjai és felkészítő tanára számára fejenként egy táblagép és egy-egy, a Nemzeti Színház négy tetszőleges előadására beváltható kétfős bérlet;

  5. valamint az I. helyezett csapat tagjai részt vehetnek a következő vetélkedő feladatainak kidolgozásában és értékelésében;

  6. valamint az I. helyezett csapat iskolájába egy tanítási napra „ellátogat a Nemzeti Színház”: irodalom-, nyelvtan- és énekórákkal, nyílt próbával, focimeccsel, jelmez-, smink- és fodrászbemutatóval és egy előadással lepjük meg a diákokat és az iskolát. A látogatás részleteit a Nemzeti Színház az iskola vezetőjével egyezteti.